Webáruház

Ablakpárkányok

Szabvány beltéri ajtók

Kilincsek

Redőnyök

Külsőtokos, látható dobozos redőnyrendszerek 

 

A külsőtokos redőny sokoldalúságával kitűnik társaitól, hiszen szinte minden esetben alkalmazható. Ebből adódóan nem kell lemondanunk a redőny adta hő-és hangszigetelési tulajdonságokról. Az újabb típusoknál a műanyagból, illetve alumíniumból készült redőnylábakban hangelnyelő kefe vagy gumicsík van, ezzel biztosítva a csendes működést és így nem kell félnünk attól, hogy felébredünk éjszaka, mert a szél „veri” a redőnyt. A redőnylamellákat elnyelő doboz alumíniumból készül, ami az alap fehéren kívül akár RAL színben is kérhető. Az esztétikus megjelenés jegyében a redőnyök különböző fautánzatú fóliás felületek mellett szúnyoghálóval, azaz rovarhálóval kombinálhatóak, amit az árnyékolótól függetlenül lehet mozgatni, így mindenki megtalálja az elképzelésének és pénztárcájának megfelelő kialakítást.

 

Redőny

 

Fontos ugyanakkor a redőny lamelláinak alapanyagát jól megválasztani - ami lehet műanyag vagy alumínium -, és nem minden esetben csak az árra fókuszálni, hiszen az olcsóbb terméknél az esetleges költséges javításokkal is számolni kell. A műanyag redőnyök csak korlátozott szélességben működnek megfelelően és az élettartalmuk is drasztikusan csökken az erős napsugárzás hatására.
Mind a műanyag, mind az alumínium lamellák esetén működtethetőek zsinóros, gurtnis illetve motoros kialakítással. Az utóbbi esetben lehetőség van akár automatizálásra is a távvezérlésen felül.

 

Műanyag redőny


Elsősorban a kedvező árával vált sokak által kedvelt árnyékolóvá. A megfelelő merevség eléréséhez az alsó záró lamella alumíniumból készül, amin egy gumicsík van felszerelve a tökéletesebb zárás érdekében. Kialakításának köszönhetően egyaránt alkalmas régi illetve új nyílászárókon való elhelyezésre, akár utólag is.

 

Új típusú redőny

Az "Új típusú" redőny, új minőségi kategóriát állított fel a műanyag redőnyrendszerek családjában. 

 

Külső megjelenését tekintve, megegyezik az alumínium redőny formavilágával. A redőnyben található alumínium alkatrészek alkalmazásával, nem csak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeltük meg, de lehetővé vált a redőnyrendszert szúnyoghálóval ellátni. A redőnytokba integrált szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvező választás. 

A gyártáskor felhasznált redőnylécek mindegyike fedett, ezáltal zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. A redőnyök működtetése gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történik. Javasolt a zsinóros működtetés választása, mellyel évekkel hosszabbítjuk meg a kezelő élettartalmát.


Az "Új típusú" redőny, napjaink hőszigetelt nyílászáróinak, esztétikus műanyag redőnyrendszere.


header_800
 

 

Opciók

 

 Integrált szúnyogháló rendszer
A modern rendszerekben ésszerű és gazdaságos választás a redőny szúnyoghálóval való kombinálása. Praktikuma abban rejlik, hogy egy termékben két rendszer található. A redőnytokba épített szúnyogháló esetében a redőnypalást és a szúnyogháló egymástól függetlenül működtethető.


 Arriterezés
A használat során előfordulhat, hogy a redőnypalást lécei oldalirányban elcsúsznak, így a redőny elakad, működtetése nehézkessé válik. Cégünk által vásárolt speciális arriterező gép segítségével a lécek egyik végébe fémtüskét préselünk, melyek az összefűzés után megakadályozzák a redőnylécek oldalirányú elcsúszását és garantálják a termék biztonságos működését.

Redőny

 

Alumínium redőny

 

Az alumínium lamellákkal szerelt redőnyök kiemelkedő élettartalma mellett fokozott biztonságot is adhat. Lehetőség van a megfelelő kiegészítőkkel (pl.: feltolás elleni védelem) egy magasabb biztonságot nyújtó rendszer kialakítására, melynek többletköltsége akár rövid időn belül is megtérülhet. A magas minőségű és precíz gyártásnak köszönhetően a redőny jelentősen csökkenteni tudja az utcáról érkező zajokat, valamint védelmet nyújt a melegtől, hidegtől, illetve megvédi nyílászáróinkat a külső természeti hatásoktól.


Eléépített, látható tokos alumínium redőny

alu_eleepitett_450
A "heroMax" alumínium redőnyrendszer, sokoldalúságának köszönhetően kiváló választás, a megbízható, német minőséget kedvelők számára.

A heroal alumínium redőnyrendszer a felhasznált anyagoknak köszönhetően tökéletes színtartást, hosszú élettartamot és kiváló hőszigetelési képességet biztosít. Az épület nyílászáróira felszerelt redőnyök a természet minden támadásának ki vannak téve, így a hagyományos lakkozás nem bírja sokáig, ezért a nyers alumínium felületeket, a színt adó porlakk réteg felhordása után egy mattosodást gátló, vastag lakkréteggel látják el. E lakkrétegeket külön-külön égetik rá az alumínium felületre, mely az alábbi előnyöket nyújtja Önnek:

  •  határozottan nagyobb tartósság
  •  jobb ellenállási képesség
  •  színtartósság, és UV sugárzás elleni védelem

A heroMax alumínium redőnyrendszer egyesíti a minőséget az esztétikummal.

Opciók

 ClickStop feltolásgátló rendszer

A szabadalmaztatott ClickStop feltolásgátló rendszer, az otthonának védelmet, Önnek nyugalmat biztosít. A rendszer erős acélfogai meggátolják az illetéktelen behatolót a redőnypalást feltolásában. A ClickStop feltolásgátló rendszer teljesen függetlenül működik a kezelési módok megválasztásától. * 


Eléépített, vakolható tokos alumínium redőny

alu_vakolhato_513 

Épülő házának tervezésekor a legjobb választás az áthidalóba rejtett "Vakolható tokos" alumínium redőnyrendszer, mely szakszerű beépítés esetén maximális hőszigetelést biztosít.

A beépített tokrendszer utólagosan elvakolásra kerül, ezáltal az alábbi előnyöket nyújtja Önnek:

  • a vakolás után a redőnytok kívülről nem látható
  • a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé
  • a tokszerkezet hőhídmentes és heroal alumínium léccel szerelve kiváló hő-, és hangszigetelő

Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok külső szigetelő rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!