Webáruház

Ablakpárkányok

Szabvány beltéri ajtók

Kilincsek

Beltéri ajtó kilincsek

Beltéri ajtó kilincs

 

A belső ajtók túlnyomó többségben normál-, azaz kulcsos zárral szereltek. Amennyiben Önnek nincsenek speciális igényei, válassza a kulcslyukas (BB) zárhoz való kilincset. A normál kulcsos zárak mellett a beltéri ajtók lehetnek toalett zárral szerelve is (pl. fürdőszobaajtó), ilyenkor fordítógombos kilincset (WC) kell vásárolni. Ennek előnye, hogy a belső oldalról kulcs nélkül tudjuk zárni a helyiséget. Ugyanakkor plusz biztonságot jelent, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal - akár pénzérmével - könnyen nyitható marad az ajtó. Így akár egy kisgyereknek is sikerül segítséget nyújtani bezáródott ajtó esetén.

Beltéri ajtó kilincs


Rozettás vagy hosszú  címes?

Modern ajtókon elsősorban a rozettás kilincsek mutatnak jól, míg hagyományos ajtókra, illetve felújított ajtókhoz a hosszúcímkés kilincseket ajánljuk. Újra festett ajtóknál szempont lehet a régi kilincs nyomainak eltakarása is. Hosszú címes kilincsek vásárlásakor különös fontossággal bír a kilincsek méretezése. A méret meghatározásakor minden esetben a kilincsközép és kulcslyuk közép távolságát vegyük figyelembe. A rozettás kilincsek jelentős mobilitással rendelkeznek, ennek köszönhetően szinte minden zártípushoz (kilincs-kulcs távolságtól függetlenül) felszerelhetőek. Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk átmenő csavarok használatát a tartósabb, stabilabb felszereléshez.

 

Tekintse meg kínálatunkat!

A Lienbacher ablakkilincsek a Webáruházunkban rendelhetők meg

Beltéri ajtó kilincs Beltéri ajtó kilincs Beltéri ajtó kilincs Beltéri ajtó kilincs
Beltéri ajtókilincs
Beltéri ajtókilincs Beltéri ajtókilincs Beltéri ajtókilincs

 

Beltéri ajtó kilincs Beltéri ajtó kilincs Beltéri ajtó kilincs
Beltéri ajtókilincs Beltéri ajtókilincs Beltéri ajtókilincs

 

A kilincsek igen változatos alapanyagból készülnek  

  • A réz az egyik legnemesebb és a leghagyományosabb kilincs alapanyag, melyet változatos felületekkel készítenek. Számos variációja között szerepelnek a lakkozott réz, szatén réz, króm, matt króm, szatén nikkel, antik, súrolt bronz, patinás réz és PVD felülettel felületkezelt kilincsek. 
  • A rozsdamentes acél egy rendkívül ellenálló, modern alapanyag, melyet jellemzően matt vagy fényes felülettel készítenek. 
  • A zamak a réznél kissé merevebb, nikkel alapú ötvözet, jellemzően króm, matt króm és nikkel felülettel kerül a piacra. 
  • Az alumíniumból készült kilincsek igen közkedveltek, hiszen könnyűek és tartósak. Ezeket a kilincseket 3 különböző felülettel forgalmazzuk, ezüst, pezsgő és bronz színű eloxálással.  
  • A kovácsolt vas egy hagyományos alapanyag, ami általában ezüst antikolással készül.

Felületek szerint is megkülönböztetjük a kilincseket  

  • A lakkozott felületű réz kilincseket elsősorban beltéri használatra javasoljuk. Kültéri használat esetén és kifejezetten nagy vagy gyakori igénybevételnek kitett helyiségeknél történő alkalmazás során a felületét védő lakk réteg sérülhet, megkophat, elszíneződhet.
  • A PVD egy rendkívül nagy keménységű és igen tartós bevonat. A PVD felülettel ellátott réz kilincseket kül- és beltérre egyaránt ajánljuk. A gyártó 20 év garanciát nyújt erre a felületre.
  • Az eloxált alumínium, a fényes illetve a matt króm felületű réz és zamak kilincsek kül- és beltérben való használatra egyaránt alkalmasak. Ezek felülete kemény, tartós, ellenálló.
  • A rozsdamentes acél kilincsek kültéren és beltérben egyaránt jól használhatók. Ajánljuk továbbá olyan nagy páratartalmú helyiségekbe (pl. szauna), ahol más kilincsek korrodálódnának